Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 
 
Ha nem haragszotok meg, akkor összefoglalnám tömören, hogy miféle átigazolások várhatóak a nyáron.

Először a távozókról:

A vezetőség, valamint Kenyon többször hangoztatta, hogy a klub nem kíván eladni senkit. Viszont egy-két pletyka mégis arra utal, hogy így, vagy úgy mégis lesznek távozók. Véleményem szerint 100%-ra is biztosra lehet venni, hogy néhányan távoznak is. Ezeket ecsetelem most bővebben is...

Mint azt már, annyiszor hangoztattuk, hogy Sidwell-nek, Pizarro-nak és Ben Haim-nak az idehozatala annyira felesleges volt, most ismét említek egy-két árva szót róluk. Egyébiránt a távozók közt megemlíteném azokat is, akiknek sajnálatos módon a teljesítménye meggyengült.

Ugyebár az előbbi hármas távozása, szinte már biztosra vehető. Sidwell-t, most a 'Boro akarja elcsábítani, távozása esetén jól járunk, mivel ingyen jött tavaly. Pizarro-t a télen, még a Lazio akarta, ám, ha mégsem érdekelnék a játékost az olaszok, akkor is akad a számára kérő. Ben Haim-ot szintúgy a télen hozták össze több klubal, akkor a Newcastle és a Totthanem érdeklődött iránta.

A nagyobb távozókat említve előfordúlhat, hogy Drogba, Shevchenko, SWP és Malouda is csapatot válthat. Ugye senkinek nem kell mondanom, hogy egész évben hallgatnunk kellett Drogba siránkozását? Hát persze, hogy nem! Bevallom magam is, hogy számomra tavaly a világ legjobb csatára volt és az első számú kedvencem. Ám amit az idén művelt, az nagyon megalázó. Sorolnom sem kell, hogy hány francia és angol újság volt tele azzal, amiben arról nyilatkozott személyesen, hogy neki alig ért valamit a klub. Sőt, azt is olvashattuk, hogy azt mondta állítólag, hogy Marseille-ben kellett volna maradnia. Kérdem ezekre a szavakra én, véletlenül nem nállunk fejlődött José Mourinho alatt klasszis csatárrá? De úgy látszik, hogy ez neki semit nem ér. Nem veszi számba azokat a játékosokat akik tettek anyit a csapatért mint ő, sőt, még többet is. Említve itt azt, hogy összeveszett Petr Cech-vel, Makelele-vel és néhány játékossal... A távozásahoz, még az is hozzáadódik, hogy kedvence, barátja Mourinho távozott. Egyes pletykák szerint oda fog menni nyáron, ahova a portugál is.

Shevchenko-ról nem említenék különösebb érveket. Mindenki tisztában van azzal, hogy egy ilyen kiváló csatár nem érdemli meg azt, amit a Chelsea-ben kap, annak ellenére, hogy nem képes a kezdőbe verekedni. De ez már nem a mi bajunk, véleményem szerint, mint sok átigazolásnál ismét a dúsgazdag tulajdonos tévedett. Hiba volt megtenni azt, hogy egy lassan kiöregedett játékosért több, mint 30 millió fontot fizessen. A kérője az nem más, mint előző klubja, a Milan. A napokban arról olvastam, hogy Drogbát és Shevát adná a Chelsea, cserébe pedig Kakát kérnék. Ezek mellett, még arról is hírt találtam, hogy a Milan kölcsönvenné.

SWP jól kezdte a szezont, még ma is a leggyorsabbak közé tartozik. Ám a gyorsaság úgy látszik, hogy kevés. Tátott szájjal figyeltem én és szurkoló társaim, hogy ez az apró fiúcska miképp bánik egymaga a labdával. Sajnos nem sokáig maradt tátva a szánk, a szezon második felében nagyon gyengén "muzsikált". Mindannyian azt akartuk, hogy ezzel a játékkal kikerüljön a csapatból, mert ez nekünk és neki sem jó élmény. A télen a Manchester City-vel hozták szóba, és azóta már többször is érdeklődtek iránta. Mindenesetre, ha jön egy "nagy" középpályás a nyáron, akkor nem látom értelmét, hogy maradjon.

Az utolsó akit megemlítenék az a francia, Florent Malouda. Nagyon szerettem a játékát, de nem most, hanem akkor, amikor a Lyon-ban játszott. Véleményem szerint túl erős neki a Premier League, talán Spanyolországba kellene mennie. Erről szólva, ha a Real Madrid meghallaná a nevét és azt, hogy egyben eladó is, akkor biztosan szívesen megszabadítanának tőle.

Akik érkezhetnek:

Sorolhatnám a rengetek pletykát, ám én szűkölködve elmondom kikben látom a legnagyobb esélyt, hogy ide igazoljanak. A legnagyobb hírt azt nemrég olvashattuk, miszerint egy Malouda-Ribery cserére készül a Chelsea. Aztán van itt, még olyan, hogy esetleg Huntelaar, David Villa, Balotelli, Van der Vaart, Kaká közül valameik(ek) érkezhet(nek).

Huntelaar-ról csak annyit, hogy a holland bajnokság legeredményesebb labdarúgója. Meccsről-meccsre lövöldözi a gólokat, ám ezeket a gólokat "Hollandiában" éri el. Ebből arra utalok, hogy a holland bajnokság korántsem egyenlő az angollal. Mindenesetre tehetséges játékos. Nállam ő a favorit, de szerintem most David Villa lesz a befutó.

Balotelli-ről csak annyit, hogy egy fiatal tehetség. Ha a vezetőség leigazolná, biztos vagyok benne, hogy nem bánnánk meg a szerződtetésére szánt pénzt.

Van der Vaart-ról a hetek során fordítottam is egy hírt, miszerint ő maga szeretné azt, hogy a Chelsea leigazolja. Nem tudhatom, hogy azokból a sorokból mi igaz, azt viszont tudom, hogy most nekünk nem kell. Hogy, miért nem? Azért, mert van egy Lampardunk és egy Ballackunk, akik remek irányítók és megfelelnek a posztra. Inkább, akkor Ribery, mert ő sokkal inkább szélső és ugyanazt játsza, mint Malouda.

Utolsóként említem meg a brazil, Kakát. Ő csak egy álom, hisz ha több, mint 100 millió euróért nem engedték a Real-ba, akkor nekünk ezt 70-80 ért megteszik... Mindenesetre maradjon ott ahol van, inkább jöjjön helyette a tehetséges Messi.

Lényegében ezekben a rövid sorokban tudtam összefoglalni a nyári átigazolási szezont. Ez biztos, hogy nem teljesen így lesz, de néhányan közülük, ha nem is jönnek, de biztosan mennek. Azonban Abramovich kijelentette, hogy 100 milliót szán az átigazolásokra fordítani és ebbe, még nincs benne azoknak az ára aki elmennek és helyette újak... Mindenesetre nem csak a Chelsea-nél, de egész európában emlékezetes lesz, ez a nyár
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csojani@velvet.hu

(csojani, 2008.05.18 14:11)

Igazad van.
Balotelli tökéletes lenne erre a variációra, magas-erős-állóképessége kiváló-gólveszélyes!. Ezt mindenki láthatja az Inter meccsein. pl: Kiszorította Crespo-t és Souazo-t a kezdőből, Ibra és Cruz után ő a legnagyobb tehetség...

Hajrá CHELSEA FC

chelsea_gabee9@hotmail.com

(gabee, 2008.05.16 10:23)

ezek si lehetséges igazolások:
Fernando Torres - 35 millió
Sergio Ramos - 70 millió
Én a legjobban Torres és Villa igazolásának örülnék de lehet hogy nekünk is úgy kéne csinálni mint a Man.U.td.nem hogy fiatalokat venni és a jövőre is építeni akkor meg a legjobb akit vehetnénk az Balotteli

Szép hirek

(Ötvös Norbert, 2008.05.02 11:31)

Naon érdekes hirek ezek minél többször irj ilyeneket.