Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Chelsea Football Club (becenevén, Kékek) 1905-ben alapították. Jelenleg az Angol I. osztályban, vagyis a premier League-ben szerepelnek. Történetük során nagyrészt az I. osztályban játszottak, de volt, hogy a II. osztályba kényszerültek, ahonnan két alkalommal is bajnokként jutottak fel a legjobbakhoz.

A Chelsea hazai meccseit a Stamford Bridge-en játszza. A stadion már 1905-tõl, vagyis a klub megalakulása óta a Chelsea oroszlánbarlangja. 2003-ban Roman Abramovich vásárolta meg a csapatot, de a stadion tulajdonosa nem õ, hanem a Chelsea Pitch Owners nevű szurkolói társaság.

A Chelsea FC jelenlegi tulajdonosa Roman Abramovich, aki 2003-ban vásárolta meg a klubot Ken Bates-tõl. Edzõnk jelenleg az izraeli származású Avram Grant, segítõje pedig Henk ten Cate és Steve Clarke. Amióta Abramovich megvásárolta a klubot, az eredmények is jönnek. José Mourinho 3 éves uralkodása alatt nyert 2 bajnoki címet, 2 Ligakupát, 1 Fa-Kupát és egy Angol Szuperkupát is.

A klub hagyományos hazai szerelése a királykék mez és nadrág, amihez általában fehér sportszár párosul. Az idegenbeli mezünk általában fehér, vagy sárga színben pompázik (a jelenlegi szerelésünket lejjebb megtekinthetitek).

 

Angliában jelenleg a Chelsea szurkolótábora az egyik legnagyobb. Az elmúlt években a számuk nagyon megnõtt, ez az eredményességnek tudható be. Becslések szerint közel 4 millió Chelsea fanatikus él jelenleg a szigetországban.

A Chelsea keretét jelenleg egy tucatnyi világsztár alkotja. Közülük öten saját nemzetük csapatkapitányai: John Terry (Anglia), Frank Lampard (Anglia) ,Didier Drogba (Elefántcsontpart), Andriy Shevchenko (Ukrajna), Michael Ballack (Németország) és Claudio Pizarro (Peru). De még olyan kaliberű játékosok játszanak a Chelsea-ben, mint , Joe Cole, Petr Cech, Florent Malouda, Michael Essien vagy Ricardo Carvalho.


Kapcsolat:

  • Cím: Fulham Road, London, SW6 1HS
  • Telefon: 0871 984 1905
  • Fax: +44 207 915 2900
  • Hivatalos oldal: www.chelseafc.com

Szerelés:

  • Hazai:

    Hazai - Felső Hazai - Nadrág Hazai - Sportszár
  • Vendég:
    Vendég - Felső Vendég - Nadrág Vendég - Sportszár

Harmadik-számú:

Harmadik-számú - Felső Harmadik-számú - Nadrág Harmadik-számú - Sportszár
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.