Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Joseph John Cole London egyik keleti részéről, Romfordból származik. 1981. november 8-án született (tehát 26 éves). A rendkívüli tehetséget a Chelsea a West Ham Unitedtől igazolta le 2003-ban. Már akkor sem játszott rosszul, de legjobb teljesítményét 2007/08-ban nyújtotta, mikoris a szurkolók megválasztották az Év Chelsea Játékosának.


Joe Cole, az Év Játékosa

Joey nem kezdte túl jól a szezont. Ugyan sokat játszott, de az első gólját csak november 3-án lőtte, méghozzá egy fontos BL mérkőzésen a Valencia ellen. Aztán október végén is vállalt egy gólt a Man. City 6-0-ás kiütésekor.

Első csúcspontját november végén érte el, mikoris betalált a Rosenborgnak a fagyos Norvégiában, majd eldöntötte a West Ham elleni meccset (1-0) és a Blackburn elleni meccset is (1-0). Ezeken a meccseken mondhatni, ő hozta a 3 pontot a Kékeknek. Egyébként egész decemberben extázisban játszott.

Aztán január végén gyakorlatilag ő biztosította be a Ligakupa-finálét a Chelsea-nek, miután megint az ő góljával nyert a csapat (1-0). A döntőn azonban valamiért nem játszott, és a Chelsea sem nyert...

Aztán jött a fantasztikus március! Joey 19 nap alatt 4 gólt is lőtt: a WHU-nak egyet (4-0), a Derby-nek is egyet (6-1) és a Tottenhamnek kettőt is (4-4). Egyébként ez volt régóta az első duplája a Chelsea-ben.


Joseph John Cole

Elérkeztünk a jelenhez, és ha visszatekintünk, Joe Cole fontos góljaival, remek játékával, hihetetlen küzdeni akarásával és látványos, brazilos játékával a Chelsea legjobb játékosa lett 2007/08-ban - a szurkolók szerint. Márpedig a szurkolók véleményét igencsak meg kell becsülni.

"Mindig is arról álmodtam, hogy a Chelsea-ben is játszhassak, és a világ legjobb egyesületében is játszhassak majd. - kezdte Joey. - Most már tudom, hogy ez a kettő egyszerre teljesülhetett, hiszem számomra a Chelsea a világ legjobb gárdáját jelenti. Nagyon-nagyon boldog vagyok most."

"Minden nap örömmel indulok a munkánba, amit a világon a legjobban szeretek. A világ legjobbjai közül jópár játékossal együtt tréningezhetek és játszhatok, ami felemelő érzés. Minden nap megpróbálok valami újat tanulni, és van is kitől. Nagyszerű játékosok alkotják a Chelsea keretét." - így az 53 meccsen (!) 10 gólt szerző játékos.


Joey, a legbrazilosabb angol

"Minden alkalommal a legjobbat próbálom nyújtani. Nagyon sok mérkőzésen játszottam az idén, de ez jobb mint tavaly, mikor sokáig sérült voltam. Itt az alkalom, hogy nyerjünk valamit az évben, és a Bajnokok Ligája trófeánál nagyobb motivációt el sem tudok képzelni magamnak."

"Jó szezonom volt, de az elmúlt pár hétben kicsit visszaesett a teljesítményem. De tudatában voltam ennek, és ezért sem léptem pályára a Newcastle ellen. Most már fitt vagyok és friss, úgyhogy kész vagyok helytállni vasárnap és a BL-fináléban. Ez egy nagyszerű este volt. Mindenkinek köszönöm, aki rám szavazott!" - nyilatkozott az Év Játékosa.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.