Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A múlt heti Chelsea–Manchester United rangadót követően a londoniak kiegyenlítették tetemes ponthátrányukat a Premier League-ben, és ezzel nyitottá tették a bajnoki címért való versenyfutást. A „vörös ördögök” szombati győzelmükkel azonban ismét lépéselőnybe kerültek, azaz Michael Ballackéknak nyerni kell, ha életben akarják tartani a reményt a végső győzelemre.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                              Petr Cech csak a győzelmet tartja elfogadhatónak

A Premier League 37. fordulója előtt a Manchester United csak jobb gólkülönbségének köszönhetően állt az élen, ugyanis a Chelsea múlt heti diadalával pontszámban utolérte a „vörös ördögöket”, így az utolsó két fordulóban dől el az angol bajnoki cím sorsa.

A United azonban nem roppant össze a londoniak szorításában, és szombaton simán, 4–1-re kiütötte a West Hamet.

Ez azt jelenti, hogy ha a Chelsea nyer a Newcastle otthonában, az utolsó forduló dönt majd a bajnoki cím sorsáról. Amennyiben kikap, jóval rosszabb gólkülönbsége miatt gyakorlatilag elbúcsúzhat aranytól.

Az előjelek vegyesek. A Newcastle hét meccs óta nem talált legyőzőre, igazán jó formában várja a találkozót, arról nem is beszélve, hogy a londoniak legutóbb 2001-ben távoztak három ponttal a St James’ Parkból Premier League-mérkőzésen (igaz, azóta kétszer győztek itt a Ligakupában)

Ami viszont a kékek oldalára billenti a mérleget, hogy legutóbb 2007. decemberében kaptak ki (akkor az Arsenaltól), ez 19 mérkőzéses veretlenségi sorozatot jelent 14 győzelemmel és 5 döntetlennel. A legutóbbi megszerezhető 30 pontból 26-t begyűjtöttek, arról nem is beszélve, hogy a londoniak rendelkeznek a legjobb idegenbeli mérleggel a ligában.

„Ez a mérkőzés egy döntővel ér fel számunkra. Nem tehetünk mást, mint nyerünk, és ezzel életben tartjuk a Premier League aranyról szőtt álmainkat – így Petr Cech, a kékek kapusa.”

„A Chelsea mindig nagy attrakciót jelent a média számára – mondta a cseh hálóőr a felfokozott érdeklődés kapcsán. – Folyamatosan nagy nyomás nehezedik ránk, de ezt megszoktuk és csak a játékra koncentrálunk majd”

A Newcastle–Chelsea mérkőzés ma 17 órakor kezdődik.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.