Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angliában minden hónapban megválasztják a bajnokság legjobb edzőjét. Ezt általában a legjobban teljesítő csapat edzője kapja. Áprilisban messze a Chelsea nyújtotta a legfantasztikusabb előadást a ködös albioni pályákon.

A hónap elején még 5 pontos hátrányban volt a gárda a listavezető Manchester Uniteddel szemben. Április hónapban, 4 mérkőzésen ezt a hátrányt a Kékek - élükön Granttel - ledolgozták. Így aztán nem meglepő, hogy Avram lett a Hónap Edzője a Premier League-ben.


Avram Grant, a Hónap Edzője áprilisban

Nagyszerű teljesítményt nyújtott Essien és Ballack is, de a Hónap Játékosa díjat egyikük sem kapta meg. Azt a díjat Ashley Young, az Aston Villa támadója zsebelte be.

Visszatérve a Kékekre, áprilisban négy bajnoki mérkőzésen léptek pályára, és a szerezhető 12 pontból 10-et be is gyújtöttek. Ráadásul győztek a nagy rivális United ellen is. A hónapot a Manchester City elleni győzelem (2-0) nyitotta, majd becsúszott egy szerencsétlen döntetlen a Wigan ellen (1-1), aztán kemény meccsen elhozták a 3 pontot az Everton stadionjából is (1-0), végül pedig a Stamford Bridge-en verték meg és evvel érték be pontszámban az MU-t (2-1).

Ezen kívül a Bajnokok Ligájában is odatette magát a csapat. A negyeddöntőben a Fenerbahcét, míg az elődöntőben a Liverpoolt búcsúztatták, és így készülhetnek a döntőre.

"Fantasztikus hónapot tudhatunk magunk mögött. Áprilisig minden hónapban egyre jobban és jobban játszottunk, ráadául ezt jó futballal értük el. Májusra a legjobb formában hoztuk magunkat és magabiztosan várjuk a mindent eldöntő hátralévő két mérkőzésünket a szezonban." - érvelt Avram.

"Két meccsre vagyunk a nagy diadaltól, történelmet írhatunk és nem hátrálunk meg. Ez a díj nem csak engem érint, ugyanúgy köszönhető a játékosoknak és a személyzetnek is. Nagyon boldog vagyok most!" - mondta Grant, aki először nyerte meg a Hónap Edzője díjat.

Egyébként pedig Avram Grant az első izraeli szakember, aki megnyerte ezt a díjat. Előtte a Chelsea edzőjeként még Mourinho érdemelte ki 2007 márciusában. Így aztán 13 hónap után újra a Chelsea edzője lett a legjobb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.