Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chelsea - Manchester United 2-1 (1-0)
2008. április 26., 13:45, Stamford Bridge
Bíró: Alan Wiley
Nézőszám: 41.828

Gól: Ballack (45+1., 87. - büntető) ill. Rooney (57.)
Sárga: Ballack (45+2.), Mikel (77.), Drogba (90.) ill. Brown (52.), Van der Sar (87.), Ferdinand (90+2.), Hargreaves (90+2.)
Piros: -

Chelsea (4-3-3): Cech; Ferreira (Anelka 66.), Terry (c), Carvalho, A. Cole; Essien, Makelele, Ballack; J. Cole (Makelele 87.), Drogba, Kalou (Shevchenko 81.)

Manchester United (4-3-3): Van der Sar; Brown, Ferdinand, Vidic (Hargreaves 15.), Silvestre; Fletcher, Anderson (O'Shea 65.), Carrick; Nani, Rooney (Ronaldo 64.), Giggs

Összefoglaló

Először is ezúton minden magyar Chelsea szurkolóval együtt kifejezném részvétemet, Frank Lampard édesanyja hosszantartó betegség után elhunyt.

A meccsen nagy kedvvel kezdett a hazai csapat, ez a támadójátékban mutatkozott meg. A meccs első pár perce Michael Essiené volt, hisz két lövéssel jelezte, hogy csapata a három pontért lépett pályára. 13 perc eltelltével a vendégek hátvéde, Vidic megsérült, helyére Hargreaves állt be. Így Sir Alexnek meg kellett bolygatnia a védősort, talán a zseniális Chelsea mezőnyjáték mellett ennek is köszönhető, hogy a Kékek többször is eljutottak Van der Sar kapujáig.

Több nagyobb helyzet után érezhető volt, hogy egy gól biztosan születik majd a találkozón. Joe Cole egy kapufáig is eljutott az első félidő derekán. Az első találatra a 45. minutumig várni kellett, mikor Drogba beadására Ballack teljesen tisztán érkezett, és egy szép fejes góllal megszerezte a hőn áhított vezetést.

A második félidő elején úgy tűnt, a Chelsea uralja a meccset, noha a vendégek megpróbálták felpörgetni játékukat. Ahhoz, hogy visszajöjjenek a meccsbe, kellett az amúgy egész évben kiváló Carvalho hibája: a portugál figyelmetlenségből röviden passzolt hátra, a labdára Rooney csapott le, és 20 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a kapufáról pattant be.

A játékrész közepén a vendégeknél Ronaldo és O'Shea, a Kékeknél Anelka állt be.

A hibáját javítani akaró Carvalho egy szöglet után az oldalhálóba lőtt, majd a 73. percben Drogba 20 méterről, szabadrúgásból tesztelte van der Sar reflexeit, de a holland bravúrral mentett. (A szabadrúgás elvégzésén összeveszett Drogba és Ballack, végül a lefújás után kibékültek. Fogjuk mindezt a nagy akarásra!)

Ezekben a percekben aktívabban játszott a Chelsea, volt lendület az akciókban, de a kapu előtt rendre hiányzott valami, így az ígéretes támadások is elhaltak, vagy pontatlanok voltak a kísérletek.

A 82. percben Drogba vett át egy remek indítást, majd Brown mellett betört, de a labda a védő, és a Chelsea-csatár kezét is érintve elpattant - büntetőt nem ért az eset a játékvezetőnél. Nem úgy pár perccel később: Essien beadása Carrick kezéhez ért, a bíró a közelben álló partjelző jelzésére tizenegyest ítélt. A megítélt büntetőt Ballack higgadtan vágta a jobb felsőbe a balra mozduló kapus mellett.

Az utolsó percekben forró pillanatokat éltek át a Chelsea hívei: előbb Ashley Cole, majd Sevcsenko mentett a gólvonalról. A másik oldalon Anelka szép lövését védte van der Sar, majd a Kékek okosan megtartották a labdát, egyúttal az előnyt is.

A Stamford Bridge bevehetetlensége tovább tart, immár 81 meccse, a Chelsea győzelemmel pontszámban beérte riválisát, ám a United gólkülönbsége 16-tal jobb. Egy botlás azonban elég, a Chelsea lesben áll a hátralévő két fordulóban, és kész kihasználni a rivális újabb hibáit.

Csodálatos, bár kicsit infarktus-gyanús rangadó volt!
 
 
sport
 
sport
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.