Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ritkán van az, hogy a Premier League-ről a magyar NB1-re tud asszociálni az ember, de a bajnokság utolsó fordulója kísértetiesen emlékeztet a 2003/2004-es hazai szezonra, amikor is három csapat kezében volt az aranyérem sorsa.

Ennek ellenére a szurkolók nagy része összesküvés-elméleteket gyártva próbálta meg bemagyarázni magának, miért is nem szerezheti meg csapatuk a bajnoki címet, és miért nem érdemes még csak kimenni sem a meccsre.

Adott volt a listavezető csapat (Debrecen), akik sokkal jobb formában voltak, mint utolsó fordulóbeli vendéglátójuk, a harmadik helyen álló csapat (FTC), akiknek nem mellesleg "mumusnak" is számítottak.
A másik kulcsfontosságú mérkőzésen egy középcsapat játszott (MTK) a pillanatnyi második helyezett ellen (UTE).
És bár akkoriban az FTC-nek és az MTK-nak közös tulajdonosa volt, érzelmi alapon az MTK-hoz állt közelebb, és senki nem bízott abban hogy az MTK nagyon ellen akar állni az UTE-nak.

Papíron egyszerűnek tűnt:
Debrecen biztosan megveri FTC-t, de UTE is biztosan megveri MTK-t, azaz vagy Debrecen vagy UTE lesz a bajnok. FTC biztosan nem.
Nos, nem így történt...

FTC elszánt és remek játékkal legyőzte Debrecent, és a számára már tét nélküli meccsen MTK is kiharcolt egy döntetlent UTE ellen. így nevető harmadikként FTC nyerte a bajnoki címet.

Valóban nagyon kevés az esély arra, hogy az MU ne hozza a kötelezőt, és bizony nekünk is keményen küzdenünk kell majd a Bolton ellen!
De egyszer már átéltem hasonlót...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.